Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Uitgekookt met hout

Uitgekookt met hout

april 2019

Maaltijdenproducent en cateraar 'Uitgekookt' werkt vanuit een nieuw bedrijfsgebouw in IJsselmuiden. Achter de larikshouten gevel is het een drukte van belang.

ambachtelijk

De nieuwbouw van 5.000 m² bevindt zich op het nieuwe bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden. Verschillende onderdelen van de onderneming komen er samen: maaltijden, evenementen en catering.

Het pand is ontworpen door Bessels Architecten & Ingenieurs in Twello. Omdat Uitgekookt ambachtelijk werkt, met echte koks, moest het een gebouw worden waarin het personeel het gevoel zou hebben in een grote keuken te werken, niet in een fabriek. Bezoekers kunnen, zonder de hygiëne in gevaar te brengen, vanuit een panoramabordes letterlijk een blik in de keuken werpen en zien hoe de maaltijden worden bereid, verpakt en verzonden.

- _MG_8039 UITGEKOOKT

natuurlijke uitstraling

Projectarchitect Mandy Doeve nam het initiatief voor de verticale, dichte houten gevel. Zij selecteerde hiervoor WaxedWood Siberisch lariks van leverancier Foreco. Het hout onderging een waterafstotend procedé en kreeg een semi-transparante coating met een bruinoranje tint. Het houtoppervlak is fijn bezaagd, wat de natuurlijke uitstraling versterkt en de coating optimaal laat hechten.

Dankzij de natuurlijk voorkomende kleurverschillen in de planken vormt de gevel een levendige overgang tussen het natuurlijke buitenmilieu en het strakke binnenmilieu. Foreco begeleidde het project ten aanzien van de afwerking en wijze van montage. De bouwer kreeg de planken kant-en-klaar aangeleverd, inclusief afgeschuinde kanten voor de afwatering.

WaxedWood Siberisch lariks van leverancier Foreco

partijen

Bouwbedrijf Weever realiseerde de voedselveilige, efficiënte en gasloze nieuwbouw. Belangrijk was ook de rol van JVZ Ingenieurs.