Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Aanval is de sterkste verdediging

Aanval is de sterkste verdediging

maart 2020

“De heftigheid waarmee deze coronacrisis over ons heen raast is met niets te vergelijken. Hoe hou je dan je bureau gaande en zorg je ervoor dat je overleeft. Wij ervaren de crisis zeer sterk omdat veel opdrachtgevers ook eigenaar zijn van het bedrijf. Korte beslislijnen, snel de stekker eruit, maar straks ook weer erin”.

Aanval

Herman Bessels geeft aan dat hij in zijn carrière nu al 5 of 6 maal een crisis heeft meegemaakt o.a. in 1978, de creditcrisis. De rente naar 13%, daarna Ground Zero, Koeweit, Afghanistan oorlog, Lehman Brothers, etc. Hij verwacht echter dat dit in hevigheid alles gaat overtreffen. Het grote verschil is dat nu de overheid actief optreedt om kantoor- en arbeidsstructuren overeind te houden.

Hoe overleef je dit als architectenkantoor
“Ooit een boek gelezen over iemand die gegijzeld was. Hij stond iedere ochtend op alsof hij naar het kantoor ging. Hij dwong zichzelf tot opstaan, scheren, ontbijten, bewegen, lezen. Gewoon een vol geplande dag met hemzelf opgelegde activiteiten en op tijd slapen. Hij heeft het gered. Glij niet af. Ach, het doet er toch niet toe… De hele dag in een ochtendjas rondlopen

structuur

Er is dan ook een maar één oplossing. Zorg dat je structuur houdt. Blijf met al je medewerkers in gesprek. Laat eenieder zich met het kantoor verbonden voelen. Behoud het wij-gevoel. Ieder mens heeft als individu naast het kantoor ook zijn persoonlijke zorg. Kinderen, hypotheek, ouders, eigen gezondheid, etc. Hoe voorkom je dat de huidige situatie alles gaat overschaduwen.

Wij werken met teams en hebben vanaf vandaag iedere ochtend om 9 uur een bureauoverleg ingevoerd om te zorgen dat eenieder, maar dan ook echt eenieder, die thuis werkt contact heeft met alle collega’s. Als aftrap heb ik vanochtend een nieuw overhemd aangetrokken om het belang duidelijk te maken dat ik hecht aan dit soort overleg.

blog op site BNA
maart 2020

Zorg dat je structuur houdt.

opleidingen

We zijn vol gas bezig met het uitwerken van een online-opleidingen pakket. Dit zijn grotere zaken waar we al jaren mee bezig zijn en die we nu een extra verdiepingsslag willen geven, maar ook de wat kleinere zaken. De opleidingen zijn niet vrijblijvend; eenieder doet wekelijks verslag van hetgeen hij/zij bereikt c.q. uitgezocht heeft.

We willen gewoon veel sterker uit deze crisis komen en de aanval is de beste verdediging.
Ook onze wervingscampagne zetten we gewoon door, want de wereld houdt niet op met draaien.