Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Nieuwbouw Compaxo in twee fasen gerealiseerd

Nieuwbouw Compaxo in twee fasen gerealiseerd

december 2021

Van het eerste ontwerp tot de begeleiding van de bouw: het team van Bessels is van A tot Z betrokken bij de uitbreiding van Compaxo in Zevenaar.

identiteit

Architect Mandy Doeve: “Vanaf de snelweg is het bedrijf goed zichtbaar. Het heeft hier nu één uitstraling, één herkenbare identiteit, gekregen.”

Zevenaar Compaxo - Stallen _ 2021-05-21 __Stallen - A001-

ervaring

Als architect ook de totale bouwbegeleiding verzorgen, is voor Bessels niet ongebruikelijk. Projectleider Cordy Volkers: “We hebben veel ervaring om dit soort projecten, voornamelijk in de voedingsmiddelen- en maakindustrie, van A tot Z te begeleiden. Hierbij zijn specifieke eisen van belang, zoals het bouwen met extra oog voor de afwerkingen, hygiëne en HACCP-richtlijnen. Bij dit project was bij het ontwerp van de stallen dierenwelzijn een belangrijk punt van aandacht: voor opdrachtgever Compaxo heeft dit prioriteit.”

Een belangrijke wens was dat het pand logistiek slim zou worden ingericht. Architect Doeve: “De loopafstand tussen de productie en kleedruimtes moest efficiënter worden. Een logisch gevolg daarvan was om de kantoren met facilitaire ruimten op de eerste verdieping te plaatsen. Bijkomend voordeel is dat er vanuit het kantoor goed zicht is op het terrein. Daarnaast is de zichtbaarheid vanuit de snelweg vergroot.”

Artikel: Industriebouw

Dynamische structuur


De architect koos voor een industriële en stoere uitstraling in het gevelbeeld. “Dat komt tot uiting in de kleur en de structuur van de gevel. De lattenstructuur maakt de gevel dynamisch. Van opzij lijkt de gevel gesloten, maar van voren zie je dat het een open structuur is. Het ontwerp past zich aan al naar gelang de plek waar de bezoeker zich bevindt.”