Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

DGS

Uiterst efficiƫnt door een goede flow

Resultaat

Door een slim ontwerp kreeg de nieuwbouw van DGS een goede flow. Zo kan de ontwikkelaar en leverancier van product handling systemen efficiënter werken.

DGS

DGS heeft een passie voor efficiëntie en levert concepten voor het optimaal beheersen van processen in de vlees- en voedingsmiddelenindustrie. In hun bestaande pand was efficiënt werken echter niet meer goed mogelijk. In slechts vijf jaar tijd groeide het bedrijf uit haar pand.

Zo ontstond de wens om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie te bouwen met bijbehorende kantoorruimte. Al direct vanaf de initiatieffase werd Bessels betrokken bij de nieuwe plannen en heeft het ontwerp tot en met bouwbegeleiding mogen realiseren.

Onze aanpak

In het ontwerp is de potentiële groei van DGS meegenomen. Gezamenlijk zijn de werkelijke en toekomstige behoeften in kaart gebracht om een toekomstbestendige bedrijfshuisvesting te realiseren. Zo voorziet het gebouw nu in voldoende ruimte, maar is het tegelijkertijd ontworpen met de mogelijkheid om uit te breiden op de plekken waar groei wordt verwacht.

De nieuwbouw omvat een centrale ontvangstruimte en separate ruimtes voor de zagerij, lasserij, elektro en een centrale assemblageruimte. De 4.200 m² productieruimte en 1.000 m² kantoorruimte bieden ruimte aan de 100 medewerkers en maken verdere groei van DGS mogelijk. Dit alles met behoud van een goede flow in het bedrijf en op de kavel.

Fundament van rendement

Fundament: slim ontwerp
Rendement: optimale flow en toekomstbestendig

Met als fundament een goed doordacht ontwerp van Bessels, heeft DGS een efficiënt en toekomstbestendig gebouw dat zorgt voor een optimale flow.

Opdrachtgever: DGS Processing Solutions
Locatie: Haaksbergen
Bedrijfsruimte: 3.900 m²
Kantoor: 950 m²
Oplevering: 2020
Bouwer: Bouwbedrijf Mario Wesseling - turn key

Mensen

Om goed personeel aan te trekken en te behouden is er voor een interieur gekozen met een luxe uitstraling. Met aandacht voor detail en een hoog afwerkingsniveau is het nieuwe gebouw opgeleverd.

Gebruik

Een logische flow op zowel de kavel als in het productieproces zorgt voor een hoge efficiëntie in gebruik.

Identiteit

Zwart staal en RVS zijn de twee materialen waar DGS voornamelijk mee werkt. Dit komt tot uiting in zowel het materiaal en de kleur van de gevel als in de RVS letters bij de entree.

Onze diensten

haalbaarheid - massastudie - stichtingskostenraming - ontwerp - visualisaties - 3D modelleren - bouwbesluittoetsing - aanvraag omgevingsvergunning - technisch ontwerp - bestek - prijs en contractvorming - aanbesteding - uitvoeringstekeningen - BIM integratie - projectleiding - bouwbegeleiding - oplevering - interieurontwerp

HOE WIJ WERKEN->