Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Distributiecentrum Groningen

Distributiecentrum Groningen

Ontwerp Warehouse

DC Groningen Westpoort is een logistiek complex van ca. 24.500m² op een terrein van ca. 38.635m². Het warehouse is geschikt voor één gebruiker voor het geheel, maar kan ook flexibel opgedeeld worden in twee units met eigen kantoorruimtes. Unit A is 14.318m², Unit B is 10.183m². Hiermee biedt DC Groningen Westpoort ruimte aan verschillende gebruikerswensen op een efficiënte en toekomstbestendige locatie.

 

Gevels_01

Ontwerpvisie

Het distributiecentrum ligt aan de kop van het bedrijvenpark Westpoort in Groningen. Het gebouw richt zich met het eerste kantoor naar de Dublinweg en is het visitekaartje van het complex. Het tweede kantoor ligt gedraaid  op het andere uiteinde van het gebouw. Door de markante ligging op de hoeken, vormen de kantoren de trekkers naar de entrees en de plek voor ontvangst van  personeel, de bezoekers en vrachtwagenchauffeurs.

Het gebouw ligt met zijn rug naar het open Groningse landschap. Alle verkeersbewegingen door vrachtwagens en personenauto’s liggen aan de andere zijde van het complex, dat grenst aan  het omliggende bedrijvenpark. De impact van alle verkeersbewegingen op de omgeving is daarmee tot een minimum beperkt. Door de gescheiden routing voor vrachtwagen, personenauto en fiets/voetgangers doet in dit plan de functionaliteit geen afbreuk aan de veiligheid op de locatie.

Verbinding met de omgeving

Door een brede landschappelijke groenstrook aan de achterzijde en door de warme, zachte kleurstelling van de hal  is een mooie vloeiende overgang naar het omliggende Groninger landschap gecreëerd.

DC Groningen - 240516 _ pagina 8-9 A

Specificaties

Fundament: -
Rendement: -

-

Opdrachtgever DevCo Real Estate
Locatie: Groningen
Bedrijfshal:  13.787 m²
Kantoor:  532 m²
Oplevering: 2025
Bouwer: VDR Bouwgroep 
   
Duurzaamheid: Aantoonbaar Circulair
BREEAM-NL Very Good

Mensen

Het toepassen van veel glas creëert een lichte en prettige werkomgeving. Alle werkplekken liggen langs de gevel en profiteren optimaal van  daglicht  en uitzicht. De functionele ruimte (zoals berging, techniek en sanitair) liggen daarentegen langs de gesloten zijde van de hal. In het ontwerp is doormiddel smalle glasstroken in de gevel  ook rekening  gehouden met het inbrengen van daglicht in de hallen.

Gebruik

In maatvoering (hoogte en constructiestramien) zijn de magazijnen afgestemd op reguliere en gangbare stellingsystemen voor opslag van uiteenlopende goederen. Naast 20 docks voor trucks en 4 docks voor busjes, beschikt het distributiecentrum over twee grote maaivelddeuren, waardoor er rechtstreeks ook met grote voortuigen de hal in gereden kan worden.

Identiteit

De positionering en de tactiele vormgeving van de kantoren verkleint het grote volume  van het distributiecentrum terug naar een menselijke maat.

Het gebruik van glas en natuurlijke materialen geven de kantoren een duurzame en verwelkomende uitstraling.

DC Groningen - 240516 _ pagina 6-7