Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Voormalig postkantoor Arnhem

ontwikkeling winkel en lunchroom

Resultaat

Het pand aan het Jansplein 56 te Arnhem behoort tot de vijf belangrijkste, door Rijksbouwmeester C.H. Peters ontworpen postkantoren en is op advies van Bessels architekten & ingenieurs weer in haar oude glorie hersteld en is getransformeerd tot boekenwinkel met horecafunctie. Een veelomvattend project dat zo’n vier jaar in beslag heeft genomen.

Voormalig postkantoor Arnhem

In de basisopdracht aan ons is uitgegaan van retail op de begane grond en wonen op de verdieping. In een zeer pril stadium is door Bessels aangetoond dat een commerciële invulling voor het gehele gebouw een win-winsituatie zou opleveren. Het is nu mogelijk om vanuit de kelder tot op de historische zolder, het gebouw te bezoeken.

Voormalig hoofdpostkantoor Arnhem sleepte een nominatie voor de Willem Diehlprijs in de wacht, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste restauratie- of renovatieproject. De Willem Diehlprijs is in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems gebouwde erfgoed te stimuleren.

0551-0 gevels

Specificaties

Fundament: anders denken
Rendement: meer laags winkelen

Locatie: Arnhem binnenstad
Nominatie: Willem Diehlprijs

Van post naar proza

De gehele transformatie van het postkantoor is samengevat in het boekje: 'van post naar proza'

Onze diensten

ontwerp - tekenwerk - bouwbesluittoetsing - aanvraag omgevingsvergunning - technisch ontwerp - uitvoeringstekeningen - projectleiding - bouwbegeleiding - oplevering

HOE WIJ WERKEN->