Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

schuurwoning Rens

Schuurwoning op maat

Resultaat

Door te ontwerpen vanuit de eigen gebruikssituatie, het landschap en omgevingsfactoren, kreeg Rens een duurzame, gasloze schuurwoning. Met als resultaat een woning op maat.

schuurwoning Rens

Rens woonde al op een prachtige boerderij, maar wilde graag weer meer centraal wonen zonder het gevoel van buitenleven te hoeven missen. Op een plek waar Rens al vertrouwd mee was, deed deze mogelijkheid zich voor: De voormalige glastuinbouw locatie van Schoneveld Breeding.

Bij het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan van de voormalige glastuinbouw locatie was Bessels, samen met een landschaprsarchitect, al betrokken.

Onze aanpak

De bestaande boerderij die als kantoor dienst heeft gedaan voor Schoneveld Breeding, werd weer teruggebracht als hoofdgebouw; de boerderij. Als onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan zijn de omgevingsfactoren meegenomen. Zo zijn er bomenrijen langs de nieuwe 'weiland-tuinen' geplaatst om te zorgen dat vogel vliegroutes en verblijfplaatsen van vleermuizen terug komen in het gebied.

Rondom de boerderij, zijn er enkele schuurwoningen ontworpen en gerealiseerd. Daarvan is de schuurwoning op maat van Rens er één. Vanuit Rens haar gebruikssituatie is er een duurzame, gasloze woning op maat ontworpen. Met de uitstraling van een ‘klassieke’ schuur met zwarte rabatdelen en een witte boei.

15058a-9-Rens04

Fundament van rendement

Fundament: gebruiker centraal
Rendement: woning op maat

Met als fundament een woning op maat, kreeg Rens een schuurwoning afgestemd op de eigen gebruikssituatie.

Opdrachtgever: particulier 
Locatie:
Twello
Wonen: 210 m²
Bijgebouw: 20 m²
Oplevering: 2019
Bouwer: Haafkes Veldwachter

Duurzaamheid: warmtepomp en gasloos

Mensen

De woonkamer is meer besloten ontworpen voor de avonden, terwijl vanuit de keuken en eetruimte de relatie met buiten centraal staat. Ruimtelijk door de vide en met doorkijkjes naar de verdieping.

Gebruik

Op het zuiden is er veel glas toegepast in het ontwerp, met daarnaast ook een groot overstek. Hier kan Rens beschut zitten en genieten van het uitzicht. Voor de late avonden is er op het westen een beschutte en intieme buitenruimte gerealiseerd.

Identiteit

De houten gebinten die zowel buiten als binnen zichtbaar zijn, geven de woning een heel eigen en natuurlijk karakter.

Onze diensten

Ontwerp - visualisaties - 3d modelleren - bouwbesluittoetsing - aanvraag omgevingsvergunning - technisch ontwerp

HOE WIJ WERKEN->