Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Villa Lotus

Ruimte door sloop

Resultaat

Door muren te slopen kon deze jaren 60 woning transformeren tot moderne villa. Met een versterkte relatie tussen de woning en de omgeving, kunnen de bewoners nu ruimtelijk wonen in de natuur.

Villa Lotus

De bestaande woning voldeed niet meer aan de comforteisen en huidige manier van leven. De woning was naar binnen gericht, bestond uit veel kleinere ruimtes, verschillende aanbouwen en was slecht geïsoleerd.

Het had geen relatie met het prachtige omliggende landgoed. Omdat Bessels de potentie zag in alle volumes van de woning, koos de familie voor ons als architect om de jaren 60 woning te transformeren.

Onze aanpak

De wens van de bewoners stond centraal in het ontwerp en de woning is teruggebracht naar de essentie: ruimtelijk wonen in de natuur. Het hoofdgebouw is ontdaan van overbodige elementen en teruggebracht tot een heldere L vorm. Grote ramen, twee XL dakkapellen en een overdekt terras op het zuiden zijn aan het huis toegevoegd.

De afgesloten ruimte onder het dak is bij de woonkeuken getrokken en binnenwanden zijn verwijderd waardoor de woning ruimer aanvoelt. Het aangebouwde kantoor dat de bewoners wilden slopen, is gestript en doet nu dienst als vrijstaande overdekte buitenkeuken.

Fundament van rendement

Fundament: weglaten
Rendement: ruimtebeleving

Door de essentie en de potentie te herkennen, heeft Bessels door gedeeltes te slopen een jaren 60 woning kunnen transformeren. Met als resultaat een moderne villa met meer ruimte- en landschapsbeleving.

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Warnsveld
Wonen: 230 m² - 900 m³
Bijgebouw: 100 m²
Oplevering: 2020

Duurzaamheid: Rc eisen 2020 en tripple glas

Mensen

Genieten van het landschap de verzamelde kunst en van elkaar, dat was hier de basis. Buiten leven en koken een wens die we hebben kunnen realiseren.

Gebruik

De relatie met buiten is versterkt en het comfort verhoogd. Gevels, dak, vloer en kozijnen zijn vernieuwd en goed geïsoleerd uitgevoerd.

Identiteit

Heldere lijnen en moderne materialen zorgen voor een stoere moderne uitstraling. Als contrast zorgen de houtlook accenten voor een warme uitstraling.

Onze diensten

Ontwerp - visualisaties - 3d modelleren - bouwbesluittoetsing - aanvraag omgevingsvergunning - technisch ontwerp

HOE WIJ WERKEN->