Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Keurmerk Alfen

Multifunctionele hal op maat

Resultaat

Door de benodigde netto kraanbaanbreedte te combineren met het stramien van een logistieke hal, krijgt Alfen een 20.000m² multifunctionele hal. Bessels levert een hypermodern ontwerp, vanuit duurzaamheid en dynamiek. Toekomstbestendig en toch geheel op maat.

Alfen

Met de productie van transformatorstations, opslagsystemen en laadpalen, is Alfen de verbindende factor in het elektriciteitsnet. Al deze markten groeien, waardoor Alfen per direct veel extra ruimte nodig heeft voor de productie van transformatorstations. Ook is er behoefte aan een nieuw hoofdkantoor. Op het industrieterrein, tussen de bestaande andere locaties van Alfen, is hiervoor een stuk grond beschikbaar.

Bessels levert een hypermodern ontwerp voor een multifunctionele hal en het nieuwe hoofdkantoor, met aandacht voor dynamiek en duurzaamheid. Door het combineren van maatvoering is een multifunctionele hal van 20.000 m2 ontworpen. Deze biedt voldoende ruimte aan alle bedrijfsmatige activiteiten, voor nu én in de toekomst. Het is opgebouwd uit een geïsoleerd betonpaneel, met daarboven een vlak sandwichpaneel en als bovenste laag een geprofileerd sandwichpaneel. Hierdoor ontstaat een duidelijke horizontale geleding die de grote van het gebouw extra accentueert.

Duurzaamheid wordt onder andere gewaarborgd door het BREAAM Very Good als minimumeis te stellen. Voor de gevel van het kantoor is gebruik gemaakt uit duurzame, natuurlijke materialen. Zo zijn de horizontale banen voorzien van een gevelbekleding van Resysta, een biobased materiaal. Het witte kader is gemaakt van keramische tegels (klei) en is bevestigd met clips, waardoor het op den duur elders hergebruik kan worden. Een deel van het sloopmateriaal is hergebruikt in de nieuwbouw.

Almere Alfen 21044 - 220131 __B001

Fundament van rendement

Fundament: combineren van maatvoering
Rendement: multifunctionele hal

Met als fundament het combineren van de maatvoering van zowel de minimale kraanbaanbreedte als het stramien van een logistieke hal, heeft Alfen een multifunctionele hal tot zijn beschikking.

Opdrachtgever: Bio-plastic NL BV en Alfen BV
Locatie:
Almere
Bedrijfshal: 20.000 m²
Kantoor: 4.000 m²
Oplevering: 2023
Bouwer: n.t.b.

Duurzaamheidsscore: BREEAM Very Good (mogelijk Excellent)

Mensen

Het nieuwe hypermoderne kantoor krijgt een centrale plek in het ontwerp. Het bestaat uit 4 lagen, met op de eerste verdieping een grote lunchroom/kantine. Deze is direct bereikbaar vanuit zowel de hal als het kantoor en is voorzien van een groot dakterras. Voor werknemers en bezoekers is een veilige en aantrekkelijke looproute gemaakt boven in de hal, waarbij men zicht heeft op zowel de logistiek als de assemblage in de hal. De looproute is een natuurlijke verbinding tussen het kantoor en de hal.

Gebruik

Door de logische stramienmaat is het gebouw toekomstbestendig en toch geheel op maat voor Alfen. Als het in de toekomst nodig is, kunnen de laaddocks worden uitgebreid: voor het gebouw is voldoende ruimte voor vrachtwagens en het kantoor is multifunctioneel inzetbaar door de hoge vrije ruimte en het stramien van 1,8m waarop deze is uitgezet.

Identiteit

Dynamisch, elektrisch en verbinding is waar Alfen voor staat. Dat komt terug in de gevel: deze is dynamisch gemaakt door de verschillende structuren en belijningen, waarbij de elektriciteit op de gevel zichtbaar is door de blauwe belijning. Het witte lint verbindt het kantoor met de hal.

Onze diensten

analyse - massastudie - ontwerp - visualisaties - 3D modelleren - bouwbesluittoetsing - bestemmingsplanwijziging

HOE WIJ WERKEN->