Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Keurmerk Koninklijke Euroma

Kruiden- en specerijenspecialist

Resultaat

Kruiden- en specerijenspecialist Koninklijke Euroma verhuist van Wapenveld naar bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle.

 

nieuwbouw-euroma-26

Koninklijke Euroma

Op de nieuwe locatie is naast een kruidenfabriek met een oppervlak van circa vijf voetbalvelden en een warehouse met een hoogte van 27 meter, een 3 verdiepingen hoog hoofdkantoor gebouwd. De nieuwe productielocatie stelt Euroma niet alleen in staat om efficiënter te werken, maar ook om de komende jaren het productievolume te verdrievoudigen. De state-of-the-art-fabriek wordt vanaf medio 2019 gefaseerd in gebruik genomen, waarna Koninklijke Euroma nóg sneller nóg meer smaakmakers kan leveren aan de consument en de foodindustrie.

Enkele wapenfeiten die de kwaliteits- en efficiëntieslag demonstreren; gerobotiseerd warehouse met automatische palletkranen, geautomatiseerde mengerij, directe verbinding tussen de Prima Pura stoombehandeling en de molens, automatische voertuigen voor vervoer grondstoffen, uitbreiding tot 12 silo's voor vlotte toevoer van grote volumes grondstoffen, inpandig innovatiecentrum met keukens en een sensorische ruimte waar producten worden beoordeeld en ontwikkeld, 'Spice Café', een plek om te presenteren, proeven en vergaderen en de realisatie van een moderne kantooromgeving met aandacht voor flexwerken.

BREEAM Excellent

Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij de bouw van de nieuwe fabriek. De BREEAM Excellent kwalificatie vormde de uitgangsnorm voor het bouwen en de keuze voor materialen en gebouw gebonden installaties. Processen zijn energiezuiniger ingericht. Zo wordt vrijkomende restwarmte van een productie-unit ingezet voor de verwarming en het warme water van het kantoor. Zonnepanelen zorgen voor duurzaam opgewekte elektra.

Dit alles past bij toekomstbestendig bouwen. De nieuwe locatie stelt Koninklijke Euroma in staat om in de komende jaren groei te realiseren op duurzame wijze.

Fundament van rendement

Fundament: analyse van mogelijkheden 
Rendement: efficiënt en toekomstbestendig

Opdrachtgever Koninklijke Euroma
Locatie: Zwolle
Bedrijfsruimte:  21.000 m2
Kantoor:  5.000 m2
Oplevering: 2018
Bouwer: Aan de Stegge Twello
   
Duurzaamheidsscore: BREEAM Excellent

Mensen

De grote vide in het kantoor zorgt voor een pretiige lichte werkomgeving waarbij alles in relatie staat tot elkaar.

Gebruik

De fabriek voorziet in een heldere flow van producten. Het gebouw voorziet in verschillende personele routes met aparte zoneringen en hygiënesluizen.

Identiteit

De kruiden van Euroma zijn de basis geweest voor de kleuraccenten in het gebouw.

nieuwbouw-euroma-18