Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Lidl Aalsmeer

nominatie mooiste supermarkt

Resultaat

Deze supermarkt van Lidl, recht tegenover het Raadhuis van Aalsmeer, is genomineerd voor 'mooiste supermarkt van Nederland'. Architect Robert-Jan Pel heeft het ontwerp voor deze Lidl-supermarkt verzorgd.

Lidl Aalsmeer

Het is de eerste Lidl-supermarkt volgens de nieuwe winkeltypologie voor binnenstedelijke gebieden. In tegenstelling tot de ‘stand-alone-winkeltypologie’ van Lidl gaat dit binnenstedelijke concept de relatie aan met zijn omgeving.

Geïnspireerd door de tuinbouwkassen rond Aalsmeer, is een ontwerp tot stand gekomen met een duidelijke verticale geleding. Het basisvolume is als een harmonica uit elkaar getrokken waartussen -op de verdieping- de winkel zich ontplooit.

Onze aanpak

Door het optillen van de winkelvloer ontstaat maximale parkeercapaciteit waarmee wordt voldaan aan de gestelde parkeernorm. Met de rolbaan en de lift kunnen klanten de winkel bereiken.

Duurzaamheid komt in deze supermarkt op verschillende manieren tot uitdrukking. Energiereductie bijvoorbeeld, wordt bereikt door 360 zonnepanelen op het dak, ledverlichting in de winkel en het invallende licht naar binnen via de voorgevel.

Daarnaast biedt Lidl veel biologische artikelen uit de regio aan in haar assortiment en heeft deze supermarkt het predicaat 'rookvrij' ontvangen.

aalsmeer 5

Specificaties

Fundament: nieuw concept 
Rendement: mooiste supermarkt nominatie 

Locatie: Aalsmeer

MENSEN

Door het vernieuwende ontwerp past dit gebouw bij zijn omgeving en de mensen die er wonen.

GEBRUIK 

Optillen van het maaiveld zorgt voor ruimte om te parkeren

IDENTITEIT

Eerste Lidl waarbij voor het ontwerp naar de omgeving is gekeken. De verticale geleding is gebaseerd op de tuinbouwkassen rond Aalsmeer

Onze diensten

ontwerp - projectleiding

HOE WIJ WERKEN->