Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Keurmerk Circulaire kringloopwinkel

Identiteit in hergebruik

Resultaat

Door hergebruik eigen producten, losmaakbaarheid en circulariteit heeft de kringloopwinkel een sterke identiteit gekregen passend bij de ambititie van de onderneming.

Circulaire kringloopwinkel

De kringloopwinkel zit op de huidige locatie in een te krappe jas. Terwijl de vraag en het aanbod wel groeit is groeien op deze locatie niet mogelijk. Tevens is er de wens om meer zichtbaar en herkenbaar te zijn. Duurzaam ondernemen staat in alle opzichten centraal. Om aan al deze wensen en eisen te voldoen heeft Bessels een ciculair ontwerp gemaakt, waarbij de identiteit van de onderneming sterk zichtbaar is.

Het ontwerp voldoet aan alle eisen van circulair bouwen. Het gehele gebouw is losmaakbaar/ demontabel vormgegeven; de staalconstructie is volledig gebout en voorzien van een biobased afwerking, kanaalplaatvloeren zijn niet voorzien van een cementdekvloer maar van een zwevende dekvloer zodat ze herbruikbaar blijven, de begane grondvloer bestaat grotendeels uit gerecycled beton, kozijnen worden niet gekit en daar waar mogelijk zijn biologische materialen toegepast. Meest sprekend zijn echter de gevels van hergebruikt materiaal. De lange gevels zijn voorzien van restpartijen en hergebruikte staalplaten en de kop van het gebouw bestaat uit panelen gevuld met kringloop producten.

Specificaties

Fundament: hergebruik van product en materiaal
Rendement: een sterke identiteit

Met als fundament het hergebruik van product en materiaal en de losmaakbaarheid. Heeft de nieuwe kringloopwinkel een heel eigen en herkenbaar gezicht gekregen.

Opdrachtgever: kringloopwinkel
Locatie: Overijssel
Oppervlak winkel: 1999m²
Oppervlak verdieping: 600m²
Oplevering: verwacht eind 2022 of begin 2023

Mensen

in de winkel is er een heldere route voor de klanten waarbij producten en interieur elkaar versterken.

Gebruik

Op de begane grond is een ruim winkeloppervlak gerealiseerd. Op de verdieping is het kantoor gehuisvest met een ’kennis’centrum met zicht op de afhandeling van restproducten.

Identiteit

Herbruikbare producten uit eigen winkel zijn in demontabele panelen in de gevel geplaatst.

Onze diensten

analyse - coördinatie - ruimtelijk ontwerp - architectuur - technische uitwerking

HOE WIJ WERKEN