Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Uitgekookt

Toekomstbestendig door vooruitstrevend ontwerp

Resultaat

Door een vooruitstrevend ontwerp waarin verschillende klant divisies zijn samengebracht, kreeg maaltijdproducent en cateraar ‘Uitgekookt’ een efficiënt, voedselveilig en toekomstbestendig bedrijfsgebouw.

 

16016 Uitgekookt - Google Maps _ 29-11-2021 (02)

uitgekookt

Uitgekookt begon in 2006 met de bouw van een open keuken naast de fruit- en groente speciaalzaak die Johan van Marle van zijn ouders had overgenomen. De van Marles zitten al sinds 1830 in het groente en fruit, maar Johan zijn idee voor Uitgekookt - een maaltijdservice van verse gerechten - stuwde de groei van het bedrijf.

Naast de maaltijdenservice, groeiden ook de catering en bbq services uit hun voegen. De bestaande locatie voldeed zowel qua hygiëne eisen als afmetingen niet meer aan de standaarden en was daarnaast niet efficiënt in gebruik. Van Marle nam daarom Bessels in de arm om weer een efficiënt, voedselveilig en toekomstbestendig gebouw te krijgen.

Onze aanpak

Omdat Uitgekookt ambachtelijk en met echte koks werkt, was het uitgangspunt een pand te ontwerpen waarin het personeel het gevoel heeft in een grote keuken te werken en niet in een fabriek. In het ontwerp van het nieuwe 5.000 m² pand zijn daarom de verschillende functies van het bedrijf samengebracht onder 1 dak en onderverdeeld in klant divisies: maaltijden, catering & bbq en evenementen.

Het ontwerp van het gebouw voldoet daarnaast aan strenge voedselveiligheidseisen en dankzij een slimme routing is het logistieke proces geoptimaliseerd. Met een sneller en efficiënter proces als gevolg. Ook is er een panorama bordes gerealiseerd. Een plek van waaruit bezoekers, zonder dat zij de hygiëne in gevaar brengen, een blik in de keuken kunnen werpen en zien hoe de maaltijden worden bereid, verpakt en verzonden.

16016 0. Opengewerkte plattegrond (IJsselmuiden Uitgekookt)

Fundament van rendement

Fundament: een voedselveilig ontwerp
Rendement: toekomstbestendig

Met als fundament het vooruitstrevende ontwerp van Bessels, kreeg Uitgekookt een sneller, efficiënter en voedselveilig proces. Met een toekomstbestendige bedrijfshuisvesting als resultaat

Opdrachtgever Uitgekookt, Van Marle
Locatie: IJsselmuiden
Bedrijfsruimte:  5.000 m²
Kantoor:  1.000 m²
Oplevering: 2018
Fotografie: Harry Noback
Bouwer: Weever
   
Duurzaamheid: gasloos

Mensen

De ambachtelijke keuken is de hart van het bedrijf en heeft daarom ook een centrale en zichtbare plek gekregen. Bezoekers kunnen vanaf een afgescheiden panoramabordes in de keuken kijken zonder de hygiëne in gevaar te brengen.

Gebruik

Het gebouw heeft een heldere zonering gekregen. Transparantie en korte lijnen brengen ambachtelijk koken en de verschillende klantdevisies samen.

Identiteit

Uitgekookt is een ambachtelijk en duurzaam bedrijf met oog voor detail. De houten gevel met strakke afwerkingen weerspiegelen dit.

16016 Uitgekookt 04