Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Keurmerk Vleesverwerking Hutten Beef

All-electric fabriek

Resultaat

Runderslachterij Hutten is verhuisd naar bedrijventerrein De Telgen in Heeten. Hier is een efficiënte productielocatie gerealiseerd, met een belangrijke rol voor duurzaamheid. Het BREEAM-NL certificaat ‘Excellent’ werd toegekend aan deze nieuwe slachterij.

Vleesverwerking Hutten Beef

Het feit dat er in het bedrijf geen gasaansluiting is voor de stoom- en warm watervoorziening maakt deze slachterij de meest duurzame in Europa. In het nieuwe bedrijf, dat 4.000 m2 beslaat, beschikt Vleesverwerking Hutten over een slachtcapaciteit van 60 runderen per uur.

Bessels heeft het bedrijf ontworpen op functionaliteit, maar met een scherp oog voor energie, milieu en duurzaamheid.

Fundament van rendement

Fundament: stapeling van functies 
Rendement: compact ontwerp

Met als fundament de door Bessels geïntroduceerde stapeling van functies heeft Hutten een financieel haalbaar compact gebouw kunnen realiseren

Opdrachtgever Hutten en zonen
Locatie: Heeten
Bedrijfsruimte:  4.000 m²
Kantoor:  400 m²
Oplevering: 2014
Bouwer: Aan de Stegge Twello
   
Duurzaamheidsscore: BREEAM-NL certificaat ‘Excellent’

MENSEN

Productiepersoneel wordt helder gescheiden - vuile slacht, schone slacht en schone productie -. Het personeel komt centraal de productieruimten in. Looplijnen zijn zo kort mogelijk gehouden.

GEBRUIK

De slachtlijn is op de verdieping boven de restproductenruimte geplaatst. Op deze wijze kunnen de restproducten eenvoudig vanuit vrij verval worden getransporteerd.

IDENTITEIT

De fabriek is uitgevoerd in een donker rode kleur die goed past in zijn omgeving, de rand van het bedrijventerrein tegen de weilanden aan.

 

Hutten beef - doorsnede