Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Winkelcentrum Amstelplein

niet uitgevoerd

Resultaat

Winkelcentrum Amstelplein in Uithoorn bestaat uit 2 grote schaaldelen met winkel, kantoor en woonunits. De 2 schaaldelen worden middels een overdekte passage met elkaar verbonden.

Winkelcentrum Amstelplein

Het 2.000 m² grote winkelcentrum is gebouwd begin jaren '90 met inpandige laad- en losruimte, een 2 niveaus parkeerdek en biedt plaats aan een grote supermarkt, detailhandel en horeca. Het grofmazige en massief ogende gebouw kenmerkt zicht door een wit opgetild volume. Hierdoor ontstaat er op maaiveld ruimte voor commerciële functies en een 2 niveaus parkeerdek. De kenmerkende betonkolommen moeten zorgen voor een verfijning van het gebouw op maaiveldniveau.

Aan Bessels is gevraagd de leegstaande units en zittende huurders te herplaatsen en te zorgen voor een vergroting van de verhuurbare meters. Daarnaast was de vraag het winkelcentrum en overdekte passage kostenefficiënt tot één geheel samen te brengen.

Onze aanpak

Een winkelcentrum is van zichzelf druk: veel reclame, onrust. Om rust te brengen in het straatbeeld is naast een streng reclamebeleid, voor het laden en lossen één grote schijf geplaatst. De schijf wordt bekleed met aluminium cassettes in een 4-tal verschillende perforaties. Dit zorgt naast een subtiel schaduweffect voor een verfijning van het gebouw op maaiveldniveau.

De passage-entree aan Schanszijde wordt eigentijds in lijn gebracht met de in 2008 gerestyled Amstelplein-entree (architect SVA/A). Naast de passage-entree wordt nu gewerkt aan de restyling van de passage.

R011 3 13012 Uithoorn - 004

Specificaties

Fundament: nieuwe frisse blik
Rendement: rustiger beeld

Locatie: Uithoorn

MENSEN

Door een rustiger straatbeeld wordt het oog weer geleidt naar de etalages.

GEBRUIK

Een grote schijf voor het laden en lossen brengt rust en scheidt de verkeersstromen.

IDENTITEIT

Om de massiviteit, maar vooral de ‘vlakheid’ uit het gebouw te halen zijn de uitgesneden volumes (de leegtes) voorzien van een stevige accentkleur. Hierdoor gaat het hart van het centrum stralen en komen de bouwvolumes los van elkaar.

niet uitgevoerd

ontwerp - 3D modeleren - omgevingsvergunningsaanvraag - bestek - technisch ontwerp

HOE WIJ WERKEN->