Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Dick Vijn Logistiek

Multifunctioneel door andersom denken

Resultaat

Door andersom te denken, kreeg Dick Vijn Logistiek op de nieuwe locatie meer opslagcapaciteit, konden ze duurzaam groeien en is er een nieuwe multifunctioneel inzetbare hal ontstaan.

Dick Vijn

Op de bestaande locatie van familiebedrijf Dick Vijn Logistiek was niet voldoende opslagruimte en hoogte om compact producten op te slaan. Vanwege haar groeibehoefte moest het bedrijf daarom op zoek naar een nieuwe extra vestiging.

Dick Vijn Logistiek koos ervoor zich te gaan vestigen op Businesspark ML te Echt-Susteren, een terrein met een goede ontsluiting en een gunstige ligging ten opzichte van de A2 en A73. Voor zowel de kavelstudie als het ontwerp en de BIM integratie, is Bessels door VDR bij het plan betrokken.

Onze aanpak

Het ontwerp van het nieuwe logistieke distributiecentrum van Dick Vijn is van binnenuit tot stand gekomen. Vanuit de behoefte aan meer opslagruimte, de eis om twee diep in stellingen op te kunnen slaan en met als uitgangspunt het afhandelen van goederen, is het nieuwe gebouw ontworpen.

Daarin stonden de stelling maten en constructieve eisen centraal om het gebouwvolume van 14.500 m² te bepalen. Door om te denken werd de hal multifunctioneel inzetbaar. De ruimte boven de expeditie werd voorzien van een mezzanine vloer en deels ingevuld met kantoorruimte.

15002 Dick Vijn - 0001-

Fundament van rendement

Fundament: andersom denken
Rendement: multifunctioneel inzetbaar gebouw

Met als fundament een ontwerp van binnenuit en het andersom denken, kreeg familiebedrijf Dick Vijn een multifunctioneel distributiecentrum.

Opdrachtgever: VDR bouwgroep - WDP - Dick Vijn Logistiek
Locatie: Echt-Susteren
Opslag: 14.400 m²
Kantoor: 250 m²
Oplevering: 2018
Bouwer: VDR bouwgroep - ontwikkelend aannemer

Duurzaamheidsscore: BREEAM-NL Very Good

Mensen

De sociale ruimten zijn op de verdieping geplaatst zodat er een mooi uitzicht is. Door daar waar gewerkt wordt veel daglicht binnen te brengen, is er een prettige werkplek gerealiseerd.

Gebruik

Door de gekozen stramienmaat is het gebouw voor verschillende stellingsystemen inzetbaar. Zowel smalle paden, brede paden maar ook twee diep, zoals Dick Vijn zelf doet.

Identiteit

Een groot gebouw vraagt om een groot gebaar. Het gebouw is daarom voorzien van enkele grote accent vlakken en een groot vlak voor lichttoetredeing.

Onze diensten

Ontwerp - visualisaties - 3D modelleren - bouwbesluittoetsing - aanvraag omgevingsvergunning - technisch ontwerp - uitvoeringstekeningen - BIM integratie - interieurontwerp

HOE WIJ WERKEN->