Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Elburg Foods

hoog toekomstpotentieel door analyse vooraf

Resultaat

Door de interne routing ter discussie te stellen kreeg Elburg Foods de mogelijkheid zijn fabriek efficiënter in te richten. Met als bijkomend voordeel dat er zo meer ruimte ontstond om ook op andere vlakken uit te breiden.

Elburg Foods

Elburg Foods heeft meer dan 40 jaar ervaring in het maken van hoogwaardige kant-en-klare kipspecialiteiten. Ze beschikken over een eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste machines, koel- en vriesopslagfaciliteiten en transportmogelijkheden, allemaal compleet uitgerust volgens de meest recente Europese normen en richtlijnen. Het ontwerp, de analyse en de bouwbegeleiding heeft Bessels mogen verzorgen.

Elburg Foods wilde een nieuw vrieshuis met expeditie bouwen. Wij zagen echter dat het probleem van de opdrachtgever ook opgelost kon worden door de fabriek efficiënter in te richten: door de routing aan te passen. Door de in- en uitgaande product van elkaar te scheiden is een efficiënte, gescheiden vuile- en schone stroom gerealiseerd. Tussen de bestaande volumes is de productieruimte uitgebreid, de interne logistiek aangepast en er zijn een vrieshuis en magazijnen bijgebouwd. De analyse vooraf werd helder gemaakt door middel van een massastudie/ vlekkenplan.

Fundament van rendement

Fundament: visie op de toekomst
Rendement: een efficiënte fabriek met helder gescheiden stromen

Door analyse met een vlekkenplan is het toekomstpotentieel van Elburg Foods helder gemaakt waardoor zij de mogelijkheid had in stappen uit te breiden.

Opdrachtgever Elburg Foods
Locatie: Elburg
Bedrijfshal:  ver- en nieuwbouw 6.000m²
Kantoor:  ver- en nieuwbouw 500m²
Oplevering: 2015 t/m 2020
Bouwer:  Bouwbedrijf G.G. Aalten B.V.
   
Duurzaamheid: natuur inclusieve terreininrichting

Mensen

Met de verbouwing van het kantoor met bedrijfsrestaurant is er een fijne, warme en moderne werk- en loungeplek gerealiseerd.

Gebruik

In de initiatieffase hebben we verder gekeken dan de huidige wensen en eisen. Ook het toekomstpotentieel van Elburg Foods en de potentie van de kavel is geanalyseerd. Dit heeft geresulteerd in de fabriek zoals die er nu staat.

Identiteit

Alle uitbreidingen zijn uitgevoerd in dezelfde uitstraling. Het kantoor heeft. Daarnaast heeft het bestaande kantoor van Elburg Foods een nieuwe uitstraling gekregen. Het kantoor ligt midden op het terrein waardoor deze minder zichtbaar was geworden. Door het plaatsen van twee luifels - een lage luifel over het bestaande kantoor en een hoge luifel over de nieuwe entree - is het kantoor nu weer het helder middelpunt van de fabriek.

Onze diensten

Voor Elburg Foods heeft Bessels meerdere uitbreidingen en verbouwingen verzorgd. Wij zijn betrokken geweest vanaf initiatieffase (massastudies) tot vergunningstekeningen en bouwbegeleiding.

Hoe wij werken->