Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Keurmerk Houtsculptuur CLT

Experience center vóór de toekomst

Resultaat

Door het remontabele ontwerp op maat voor het experience center Tilburg ontstond er een gebouw die meegroeid vóór de toekomst. Met als resultaat een remontabel sculpturaal - Cross Laminated Timber (CLT) – interieur.

Experience center Tilburg

De opdrachtgever, een vooraanstaand Amerikaans concern, wil het plastic drastisch verminderen. Het concern kon nergens een passende ‘jas’ vinden dat exposure gaf aan hun producten. Voor het natuurinclusieve, circulaire ontwerp werd er bij Bessels Architecten aangeklopt.

Om de hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid tasbaar te maken, heeft Bessels Architecten besloten dit ontwerp circulair door te reken. Hierbij is gebruik gemaakt van de tool ‘Circulariteit Prestatie Gebouw’ (CPG).

Met het oog op de indentiteit van de klant is er gekozen voor een natuurinclusief ontwerp met een zwaar vegatatiedak voorzien van waterbuffering. Het interieur is volledig los van de buitenschil ontworpen en kan zodanig -bij functiewijziging of herstructurering- zonder problemen meegroeien of krimpen.

Fundament van rendement

Fundament: Sustainable ontwerp betekend remontabel ondernemen
Rendement: GPR - CPR

Met als fundament het sustainable ontwerp van Bessels, behaalde het nieuwe experience centre Tilburg een hoog CPR ontwerpscore.

Opdrachtgever: Biologische verpakkingen
Locatie: 
Tilburg
BVO experience center: 1.700 m²

Duurzaamheid: GPR/CPR Gebouw

Mensen

Interactie sturend interieur vergroot de kans op ontmoeten en verhoogd het experience gevoel.

Gebruik

Het gebouw van de toekomst geschikt gemaakt voor het huidige gebruik.

Identiteit

Het sustainable gebouw weerspiegeld het gebruik.

Onze diensten

analyse - coördinatie - ruimtelijk ontwerp - architectuur - technische uitwerking

HOE WIJ WERKEN