Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Keurmerk Jeurgens Banket

Duurzaam groeien door ontwerp op maat

Resultaat

Door het ontwerp op maat voor de nieuwe locatie kreeg Jeurgens meer productiecapaciteit en kon de koek- en banketproducent tegelijkertijd duurzaam groeien. Met als resultaat een BREEAM-NL 'Very Good' certificaat.

 

IMG_4740--

Jeurgens

Jeurgens is een Brabants familiebedrijf gespecialiseerd in het produceren van kwalitatief hoogwaardige koek- en banketproducten. Met deze producten heeft Jeurgens een sterke positie verworven op zowel de Nederlandse als internationale markt. 

Onder leiding van de 3e generatie blijft het familiebedrijf groeien en nam ook de behoefte aan productiecapaciteit toe. Voor het ontwerp en de bouwbegeleiding van de nieuwe productielocatie in Beek en Donk, klopte Jeurgens bij Bessels aan.

Onze aanpak

Met oog voor duurzaamheid en in het achterhoofd de strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, leverde Bessels een ontwerp op maat. Om duurzaamheid tijdens het bouwproces te waarborgen werd de BREEAM methodiek toegepast.

BREEAM is een hoge kwaliteitsstandaard. Belangrijke toetsingsnormen binnen BREEAM zijn energiezuinigheid, arbeidsomstandigheden en verantwoord bouwen.

Fundament van rendement

Fundament: ontwerp op maat
Rendement: BREEAM-NL ‘Very Good’

Met als fundament het ontwerp op maat van Bessels, behaalde de nieuwe productielocatie van Jeurgens het BREEAM-NL 'Very Good' duurzaamheidscertificaat.

Opdrachtgever Jeurgens Banket
Locatie: Beek en Donk
Bedrijfsruimte:  3.700 m² en uitbreiding 5.400 m²
Kantoor:  1.000 m² en uitbreiding 600 m²
Oplevering: 2014 en 2020
Bouwer: Fase 1 Bouwbedrijf van de Ven
   
Duurzaamheidsscore: BREEAM-NL Very Good

Mensen

De relatie met het product is van belang, vandaar dat er vanuit de kantooromgeving direct zicht is op de proceslijnen.

Gebruik

Het productieproces is in een U vorm geplaatst. Hierdoor kan de opslag van grondstoffen en gereed product aan één zijde plaatsvinden en is er maar 1 expeditie met laadkuil nodig.

Identiteit

Open en transparant is waar Jeurgens als onderneming voor staat. Dit is terug te zien in de transparante gevel evenals in de inrichting binnen.

IMGP2284 bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 


2015-03-23_1548