Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Ruitenberg Ingredients

hoge mate van diversiteit

Resultaat

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Ruitenberg Ingredients

De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold. Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten is achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd. Hierdoor is de totale productieoppervlakte op deze locatie verdubbeld.

Het exterieur van de nieuwbouw in Ruinerwold is ontworpen in Ruitenberg-huisstijl, wat tot uiting komt in zowel kleur- als materiaalgebruik. Zo is de gevel uitgevoerd in een zwarte baksteen met verdiepte voeg en komt het rooster van de zonwerende luifel van Twello hier terug als raamluiken. De luifel in Ruinerwold is daarentegen voorzien van een witte boeiboord welke samen met de luiken refereren aan het landelijke karakter van de omgeving.

Onze aanpak

Qua indeling en inrichting is het ontwerp volledig afgestemd op de activiteiten en logistieke stromen in de nieuwe productiehal. Diverse duurzaamheidsaspecten dragen bij aan het BREEAM 'Outstanding' certificaat.

De productielocatie bestaat uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde ruimtes (zowel warm als koud) en enkele casco ruimtes ten behoeve van uitbreiding in de toekomst.

Ook voor de hoofdvestiging van Ruitenberg in Twello mocht Bessels destijds het ontwerp verzorgen.

Drieluik 001

Fundament van rendement

Fundament: slimme scheiding van functies
Rendement: een voedsel- en verkeersveilige fabriek

Door de slimme scheiding van productieruimten en opslagruimten is behalve een voedselveilig ook een verkeersveilig gebouw ontstaan.

Opdrachtgever: United Protein Works B.V.
Locatie: 
Ruinerwold
Bedrijfsruimte: 4.400 m²
Kantoor: 300 m²
Oplevering: 2018
Fotografie: Harry Noback
Bouwer: Aan de Stegge Twello

Duurzaamheidsscore: BREEAM Outstanding

Mensen

De scheiding van verkeersstromen zorgt zowel binnen als buiten voor veiligheid.

Gebruik

Een brede verkeerszone scheidt het gebouw in twee delen, productieruimten aan de ene zijde en opslagruimtes aan de andere zijde.

Identiteit

Het gebouw in Ruinerwold is ontworpen in Ruitenberg-huisstijl, wat tot uiting komt in zowel het kleur- als materiaalgebruik. Zo is de gevel uitgevoerd in een zwarte baksteen met verdiepte voeg en komt het rooster van de zonwerende luifel van Twello hier terug als raamluiken.

Onze diensten

ontwerp - visualisaties - 3D modelleren - bouwbesluittoetsing - aanvraag omgevingsvergunning

HOE WIJ WERKEN->